KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ İDARESİNDE YENİ GÖREV TEBRİKLERİ

Eğer bir kurumda huzur varsa , öğrenci konuşuluyorsa ve başarı için bir ekip ruhu yakalanmışsa başarı illaki gelir.

Okulumuz Elektrik - Elektronik Alanı Şefimizin Müdür BaşYardımcısı olması nedeniyle Osman hocamıza öğretmenlerimiz tebrik ziyaretinde bulundu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

MESLEĞİM HAYATIM PORTALI DEVREDE

Bakanlığımız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) Türkiye Temsilciliği arasında imzalan "Mesleki Beceri Seferberliği İş Birliği Protokolü" kapsamında "Mesleğim Hayatım Portalına" şirketlerin dahil edilmesini sağlayarak öğrencilerin İşletmede Mesleki Eğitim ve İstihdam olanaklarının desteklenmesi amacıyla geliştirilen "Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı" hayata geçirildi.

Portala 11.sınıftan 12. sınıfa geçmiş öğrencilerimiz ile 12. sınıftan mezun öğrencilerimiz  kayıt ve giriş işlemlerini  https://mhbasvuru.meb.gov.tr/login.aspx bağlantısı kullanılarak yapılması, okulumuzda  öğrenim görmekte olan öğrencilerin  portala kayıt olduktan sonra Stajyer/Mezun Modülüne giriş yaparak “Özgeçmiş Oluştur” sayfasından kolayca bilgilerini doldurarak özgeçmiş oluşturabilmeleri ve alanlarına uygun Staj ve İşletmelerde Mesleki Eğitim İlanlarına başvuru yapabilmeleri hedeflenmektedir.

GÜNÜN KUTLU OLSUN ÖĞRETMENİM

BOĞAZİÇİ MESLEK VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLARAK ÖĞRETMENLERİMİZE ÖĞRENCİLERİMİZİN ELLERİNDEN HAZIRLANAN SÜPRİZLERLE KUTLAMALAR YAPILDI.

GELECEĞE YÖN VEREN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN BU GÜZEL GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.

VELİLERİMİZ İÇİN ÖĞRENCİ DURUM SORGULAMA

Değerli Velilerimiz, öğrencilerinin durumlarını SMS ile de rahatça takip edebilecekler.

MEB Mobil Bilgi Servisi ile tüm öğrenci ve öğrenci velileri e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile de ulaşabilecekler. Servise üye olanlar;

• Devamsızlık Bilgileri
  • Sınav Sonuç Bilgileri,
  • Sınav Tarihleri,
  • Karne Notları,
  • Diploma Notu,
  • Proje Bilgileri,
  • Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi,
  • Nakil Bilgisi,
  • Vb.

Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile OTOMATİK olarak alabilecekler. Bunun için üye olmanız yeterli.

Servise üye olmak için: ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASINI yaz 8383'e gönder.

Dilerseniz 7/24 sorgulama yaparak aşağıda yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için       https://e-okul.meb.gov.tr/mebsmsservis/sms.htm

İL AFAD MÜDÜRLÜĞÜMÜZ  İŞBİRLİĞİ İLE DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuz İl AFAD Müdürlüğü ekiplerince verilen seminer sonrası deprem tatbikatı yaparak "Afet Hazırlık" konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmuş ve öğrencilerimizin bilgi düzeylerinin arttılılması sağlanmıştır.

Haz

KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN "İÇİMİZDEN BİRİ" PROJESİ KAPSAMINDA

OKULUMUZ KSÜ İKTİSAT VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANI SAYIN PROF. DR. MUSTAFA TAŞLIYAN'I KONUK ETTİ.

ÖĞRENCİLERİMİZE YAŞAMDAN VE DENEYİMLERİNDEN BAHSEDEN MUSTAFA TAŞLIYAN HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Haz

Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, olarak Yenilenebilir Enerji Üretim Atölyesi kurdu. Atölyeye gelen güneş panellerinin burada montajı yapılarak, okulların çatılarına kurulum için gönderilecek. Türkiye'de ilk kez kurulan bu atölye vesilesiyle, alternatif enerjinin ustaları lise döneminden yetiştirilerek sektöre büyük bir ivme kazandırılacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan okul müdürümüz Ragıp Ekrem Erdoğan, "2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren, okulumda yenilenebilir enerji kaynakları alanı altında güneş ve rüzgar enerji dallarımız faaliyete geçecek. Biz de ön hazırlık olarak okulumuzda ilk enerji panelleri kurulumunu yaptık. Bunu enerjiye çevirebildik. Bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Bu sayede açacağımız bu alan ve dallar ile kendi okulumuzdan başlayarak çevremizdeki bütün okulların enerji ve güneş panellerini kendimiz kurmayı planlamaktayız.

Haz

SEUP PROJESİ KAPSAMINDA ŞİİR DİNLETİSİ VE ARDINDAN MÜZİKLİ YEMEK ETKİNLİĞİMİZDE VELİLERİMİZİ MİSAFİR ETTİK.

ETKİNLİKTE GÖREV ALAN VE DESTEKLEYEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİMİZ ASHABİL GÖK , İNGİLİZCE ÖĞRETMENİMİZ CİHAN TEKİN , TÜRK DİLİ EDEBİYATI ÖĞRETMENİMİZ AYŞEGÜL KAMACI VE KOORDİNATÖRÜMÜZ MUAMMER DALKIRAN ÖĞRETMENİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kas

Yeni konferans salonumuz öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve değerli velilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Kas

Ustalık belgesi ve/veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile mesleki ve teknik Anadolu lisesi, ön lisans veya lisans mezunu olanlar, "usta öğreticilik (iş pedagojisi) kursu için mesleki eğitim merkezlerine müracaat edebilirler.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mesleki eğitim merkezleri, Türkiye'de iş gücü piyasasının 'aradığım elemanı bulamıyorum.' retoriğini ortadan kaldıracak en önemli enstrümanlarından bir tanesi." dedi.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Tuzla OSB'de düzenlenen törende iki bakanlık arasında gerçekleştirilen "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü"nü imzaladı.